ZA RUČAK
OVAKO TURCI SPREMAJU DOMAĆU PILEĆU SUPU: Od NAŠE se razlikuje po 1 POVRĆU u kojem se SRBI LETI DAVE (RECEPT)
Začinite i nakon 15 min supa je gotova
Pileća supa je verovatno omiljeno jelo svih. Ali postoji mnogo recepata kako je napraviti. Danas pročitajte jednostavan recept za pileću supu po turskoj metodi kuvanja. Sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
4 pileća bataka
lovorov list
maslinovo ulje
2 čena belog luka
puter kockica
1 zelena paprika
2 kašike brašna
200 ml vode
100 g rezanaca
so, biber
Priprema:
U šerpu sa vodom ubacite batake, 1 luk i 1 šargarepu (isečene na veće komade) i lovorov list pa kuvajte oko pola sata. Nakon toga odlijte vodu u kojoj se kuvalo meso. Meso odvojite od kostiju.
Za to vreme na maslinovom ulju i puteru propržite rendanu šargarepu. Dodajte izgnječen beli luk i 2 crna luka seckana na brkove. Na kraju dodajte i seckanu papriku pa krčkajte 10ak minuta. Nakon toga dodajte 200 ml vode i 2 kašike brašna. Dodajte vodu koju ste malopre procedili iz mesa i malo obične vode. Krčkajte pa umešajte cepkano meso i rezanca. Začinite i nakon 15 min supa je gotova.
(Espreso / Stvar ukusa)