Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
PREUKUSNO
BAKA OTKRILA TAJNU ZAČINJENOG KROMPIRA IZ RERNE: Domaćice, OVU NAMIRNICU obavezno morate DA DODATE (RECEPT)
Peći na 220 stepeni C 30-40 min da dobije rumenu boju
Objavljeno: 19.07.2022. 19:36h
Nikolina Jokić
Srbija Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo interesantan recept za jelo koje mnogi vole da jedu, a glavni sastojak je krompir.
Potrebno je:
500 gr krompira
30 ml. maslinovog ulja
soli, biber
4-5 čena belog luka
peršunovog lista
Priprema:
Krompir očistiti oprati. U jednu dublju varjaču staviti krompir i zaseći krompir do kraja rez za rezom. Krompir ne može da se iseče do kraja zato što nož udara u varjaču. U manju činiju sipati ulje i izdrobiti beli luk so i mleven biber.
Kašičicom u razreze ubaciti mešavinu ulja i redjati u podmazan pleh.
Peći na 220 stepeni C 30-40 min. da dobije rumenu boju.
(Espreso / Srbija Danas)