Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PREUKUSNO

BAKA OTKRILA TAJNU ZAČINJENOG KROMPIRA IZ RERNE: Domaćice, OVU NAMIRNICU obavezno morate DA DODATE (RECEPT)

Peći na 220 stepeni C 30-40 min da dobije rumenu boju

Objavljeno: 19.07.2022. 19:36h

Srbija Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo interesantan recept za jelo koje mnogi vole da jedu, a glavni sastojak je krompir.

Potrebno je:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

500 gr krompira

30 ml. maslinovog ulja

soli, biber

4-5 čena belog luka

foto: Profimedia

peršunovog lista

Priprema:

Krompir očistiti oprati. U jednu dublju varjaču staviti krompir i zaseći krompir do kraja rez za rezom. Krompir ne može da se iseče do kraja zato što nož udara u varjaču. U manju činiju sipati ulje i izdrobiti beli luk so i mleven biber.

Kašičicom u razreze ubaciti mešavinu ulja i redjati u podmazan pleh.

Peći na 220 stepeni C 30-40 min. da dobije rumenu boju.

(Espreso / Srbija Danas)