njam
3 FANTASTIČNA LETNJA RUČKA KOJA SE SPREMAJU ZA 20 MINUTA: Brzo, ukusno, pravo OSVEŽENJE (RECEPT)
Postoje oni slatki, a kratki recepti koji su gotovi očas posla, ukusniji su od mnogih specijaliteta koji zahtevaju sat, dva i više vremena
Leto je i temperature su previsoke, što znači da nikome nije do stajanja uz šporet i kuvanja dugih ručkova.
A s obzirom na sve to, trebalo bi da imamo na umu da savršena jela nisu uvek ona koja se dugo, iscrpno spremaju.
Postoje oni slatki, a kratki recepti koji su gotovi očas posla, ukusniji su od mnogih specijaliteta koji zahtevaju sat, dva i više vremena.
Supa od avokada i krastavaca
Supa od avokada i krastavaca- osvežavajuća i ukusna!
Sastojci
avokado 1
so 1/2 kašičice
šećer 1/2 kašičice
sok od limete 1
biber po ukusu
Kako pripremiti
Avokado očistite, krastavac dobro operite i nemojte ga ljuštiti. Stavite krastavac i avokado u blender i miksajte dok masa ne postane ujednačena, bez krupnih delova.
Sipajte so, biber, šećer i sok od limete. Ohladite u frižideru i poslužite.
Štapići od tikvica
Štapići od tikvica- nema ko ih ne voli!
Sastojci
tikvice 3
jaja 2
so po ukusu
gustin malo
prezle po potrebi
susam po potrebi
so po ukusu
maslinovo ulje po potrebi
Kako pripremiti
Oguljene tikvice isecite na štapiće, posolite i ostavite pola sata da puste tečnost. U 4 činijice stavite sastojke potrebne za pohovanje, gustin, posoljena jaja, prezle i susam, pa tim redom umačite štapiće tikvica.
U pleh obložen pek-papirom ređajte tikvice i na kraju pospite malo maslinovim uljem. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bela salata sa piletinom
Bela salata sa piletinom- ukusna je i topla i hladna!
Sastojci
makarone 300 g
pileće belo meso 200 g
šunka 100 g
kuvana jaja 2 komada
brokoli, blanširan 400 g
kačkavalj 200 g
majonez 100 g
pavlaka 150 g
so i biber po ukusu
Kako pripremiti
Piletinu ispecite na grilu ili je izdinstajte na malo ulja. Skuvajte makarone, pa ih isperite i ocedite. Dodajte seckanu piletinu, šunku, rendana jaja, blanširani brokoli i 150 g izrendanog kačkavalja. Sve dobro promešajte pa dodajte majonez i pavlaku. Još jednom pomešajte, pa pospite ostatkom rendanog kačkavalja.
(Espreso / Najžena)