PREUKUSNA JE
OMILJENO SRPSKO JELO NA SKROZ DRUGI NAČIN! Spremite musaku SA KARFIONOM, ukusan obrok za celu porodicu
Oduševićete sve
Napravite ukusnu musaku sa karfilom za čitavu porodicu...
Sastojci:
veća glavica karfiola 300 g mlevenog mesa dva jajeta dva čena belog luka glavica crnog luka čaša kisele pavlake (180 ml) pola šolje mleka kašika soka od paradajza začinsko bilje peršun so, biber ulje
Priprema:
Karfiol isecite na veće komade i kuvajte u slanoj vodi u koju ste sipali šoljicu mleka. Napola kuvani karfiol ocedite.
Na ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk i mleveno meso, pa dodajte paradajz, začinsko bilje, mleveni biber i malo vode.
Kada meso omekša, dodajte iseckani beli luk i peršun. Na dno vatrostalne posude složite polovinu karfiola, preko njega izdinstano mleveno meso i ponovo red karfiola.
Pavlaku izmešajte sa jajima, dodajte malo soli i prelijte musaku. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Služite toplo.
(Espreso)