zdravlje i na zimu
NAPRAVITE PEGLANE PAPRIKE BEZ KONZERVANSA ZA ZIMU: Ništa veštačko nema, mogu i deca da ih JEDU! (RECEPT)
Vrlo jednostavan recept za peglane paprike koje ćete jesti tokom cele zime!
Zimnica napravljena na ovakav način je idealna za decu.
Sastojci:
paprike (paradajz, paprika,somborka, 6 kg)
voda, 2l
alkoholno sirće, 1l
šećer, 20 g (2 kašike)
so, 200 g
lovor, nekoliko listova
biber u zrnun, ekoliko zrna
beli luk, 1 veća glavica
peršun, 1 vezica
celer, 1 vezica
Kako pripremiti?
Paprike oprati, očistiti od peteljki i semenki i ostaviti u vangli da se prosuše.
U dublju šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer i lovorov list i promešati.
Staviti na vatru da tečnost proključa, onda dodati paprike i lagano izmešati.
Šerpu poklopiti i ostaviti samo 1-2 minuta da paprika malo omekša (da se pasterizuje). Paprike izvaditi u veći sud.
Ređati paprike u veću teglu, dodavajući između seckani beli luk i mešavinu iseckanog peršuna i celera. Paprike dobro pritisnuti plasitičnim pritiskačem i naliti tečnost do vrha u koju su se paprike kuvale. Tegle dobro zatvoriti, poređati u tepsiju i staviti u rernu oko 30 minuta na 100 stepeni.
Pogledajte i kako da na najlakši način napravite belolučane paprike!
(Espreso)