Pita sa povrćem, Foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

NJAMII

NAPRAVITE STARINSKU PITU SA POVRĆEM: Ništa JAČE za DORUČAK niste JELI, gotova je OČAS POSLA (RECEPT)

Pecite na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite, pospite rendanim sirom i vratite još 10 minuta

Objavljeno: 18.07.2022. 22:50h > 22:52h

Pite se prave širom sveta od različitih vrsta testa i sa različitim nadevima. Zbog lake pripreme, ali i ekonomičnosti često su na meniju. Među najjeftinije spadaju krompiruša ili ona sa prazilukom, ali bez obzira na skromne sastojke pite su preukusne. Sada vam Stvar ukusa predlaže da napravite pitu bez kora sa raznovrsnim povrćem. Sve sastojke sipajte u posudu i isepcite, toliko je jednostavno.

Sastojci:

1 crni luk

FOTO: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

1 tikvica

10-12 maslina

10 čeri paradajza

foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

4 jajeta

1 šolja mleka

1 čen belog luka

3 kašike brašna

1 kašičica praška za pecivo

50 g tvrdog sira

foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

Priprema:

Crni luk iseckajte i propržite, pa dodajte seckane tikvice. Posolite i ispržite. Za to vreme iseckajte masline i paradajz, a jaja umutite i dodajte mleko, rendani beli luk i brašno.

foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

Dobro sjedinite, pa sipajte masline, paradajz i ohlađene tikvice. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite, pospite rendanim sirom i vratite još 10 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)