NJAMII
NAPRAVITE STARINSKU PITU SA POVRĆEM: Ništa JAČE za DORUČAK niste JELI, gotova je OČAS POSLA (RECEPT)
Pecite na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite, pospite rendanim sirom i vratite još 10 minuta
Pite se prave širom sveta od različitih vrsta testa i sa različitim nadevima. Zbog lake pripreme, ali i ekonomičnosti često su na meniju. Među najjeftinije spadaju krompiruša ili ona sa prazilukom, ali bez obzira na skromne sastojke pite su preukusne. Sada vam Stvar ukusa predlaže da napravite pitu bez kora sa raznovrsnim povrćem. Sve sastojke sipajte u posudu i isepcite, toliko je jednostavno.
Sastojci:
1 crni luk
1 tikvica
10-12 maslina
10 čeri paradajza
4 jajeta
1 šolja mleka
1 čen belog luka
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
50 g tvrdog sira
Priprema:
Crni luk iseckajte i propržite, pa dodajte seckane tikvice. Posolite i ispržite. Za to vreme iseckajte masline i paradajz, a jaja umutite i dodajte mleko, rendani beli luk i brašno.
Dobro sjedinite, pa sipajte masline, paradajz i ohlađene tikvice. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite, pospite rendanim sirom i vratite još 10 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)