poslastica
STARINSKI ČOKOLADNI KOLAČ SA TREŠNJAMA IZ TIGANJA: Zbog 1 SASTOJKA je SOČAN, ništa UKUSNIJE niste PROBALI (RECEPT)
Nije komplikovana priprema, samo se pomešaju sastojci i sipaju preko kajsija
Čokoladni kolač sa kajsijama se sprema u tiganju, a zbog voća će vam cela kuća mirisati. Nije komplikovana priprema, samo se pomešaju sastojci i sipaju preko kajsija. Gosti će se oduševiti, ali ni vi nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
300 g kajsija
1 kašika šećera
1 veliko jaje
60 g šećera + 1 kašika
7 g vanilin šećera
60 ml ulja
150 ml jogurta
120 g brašna
2 kašike kakao praha
8 g praška za pecivo
Priprema:
Kajsijama izvadite košticu, a zatim istopite puter u tiganju i dodajte šećer (1. kašiku). Kuvajte na tihoj vatri dok se ne karamelizuje, a zatim poređajte polutke kajsije tako da ravan deo bude okrenut na dole.
Umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, jogurt, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i sipajte smesu preko kajsija. Poklopite i pecite na niskoj temepraturi nekih 10-15 minuta, a zatim okrenite, pa pecite i drugu stanu nekih 5 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)