OPREZ
NA OVAJ DETALJ NA TREŠNJI UPOZORENI SU SVI SRBI: Ako PRIMETITE TO, nikako NEMOJTE DA KUPUJETE
Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule
Dolaskom lepog vremena, pijace su postale šarenije, a na njima možete pronaći i jedno od najomiljenijih junskih voća, a to su trešnje.
Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule. Stručnjaci kažu da se kvalitet trešnje ne ogleda u izgledu i mirisu, već se one biraju po boji i to bi trebalo da bude svetlija boja sočnih plodova, koje nemaju oštećenje na površini i ne sadrže nabore na kožici.
- Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude "zasićena". Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena - objašnjavaju stručnjaci.
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja, prenosi Mondo.
(Espreso / Mondo)