za ručak
OVAKO PUNJENE ĆUFTE DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Recept će vam SVI TRAŽITI, raspadaju se u USTIMA zbog 1 VRSTE SIRA
Na kraju ih pospite nanom i spremne su
2 kriške belog hleba
60 g feta sira izmrvljenog
30 g sveže nanefino iseckane 1 čen belog luka
800 ml pasiranog paradajza
120 ml goveđe supe
1 kašika origana
250 g mocarela sira rendanog
500 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk iseckan
Priprema:
U činiju izmrvite hleb i natopite vodom nekoliko minuta. Iscedite sav višak vode iz hleba.
U drugu činiju dodajte natopljeni hleb, izmrvljeni feta sir, iseckanu nanu, 1/2 kašičice soli i 1/2 kašičice bibera. Zatim dodajte mleveno meso i sve lepo izmešajte.
Napravite 8 ćufti.
Ispržite ćufte na tiganju dok ne budu skoro gotove. Izvadite ih i odložite sa strane.
U istom tiganju pržite luk oko 5 minuta, dodajte izgnječen čen belog luka, dodajte pasirani paradajz, goveđu supu, origano, lovorov list i 1/4 kašičice soli. Smanjite vatru, kuvajte 10 minuta, povremeno mešajući.
Dodajte ćufte u paradjz sos i kuvajte 5 Minuta.
Premestite sve u posudu za pečenje u rerni. Rernu zagrejte na 190°C.
Pospite rendani mocarela sir peko ćufti i pecite 30 Minuta dok se sir ne otopi i ne dobije lepu braon boju.
Na kraju ih pospite nanom i spremne su.
(Espreso / Krstarica)