recept
NAJMEKŠI UŠTIPCI PO RECEPTU IZ DETINJSTVA! Meke su i MIRISNE, spremaju se za TILI čas, nećete im ODOLETI
Lako se prave, a toliko su slasni da nećete moći da prestanete da ih jedete
Kao deca smo obožavali kada nas kod bake u gostima dočekaju vrući uštipci, a još kada su slatki sreći nije bilo kraja. Ovaj recept za uštipke sa jabukama je onaj starinski kako su se nekada pravili, a savršeni su kako za doručak, tako i da se zasladite posle ručka ili uz šoljicu kafe.
Lako se prave, a toliko su slasni da nećete moći da prestanete da ih jedete.
Sastojci:
300 g brašna
2 veće jabuke
2 jajeta
100 ml mleka
50 ml kisele vode
20 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
4 kašike šećera
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
Priprema:
Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu. Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa)