moćan ukus
ZA PARČE OVOG SAVRŠENSTVA SE SVI UKUĆANI OTIMAJU: Pita sa TIKVICAMA rastura, A U TEMPERATURI JE KLUČ (RECEPT)
Obradujte svoje najmilije nešto drugačijim desertom, a to je slatka pita sa tikvicama
Oko ovog savršenstva nema ko se ne bi otimao, a mi vam donosimo recept!
Sastojci:
500 g kora za pitu
dve veće tikvice 1/2 dl ulja 200 g šećera dva jajeta kesica praška za pecivo kesica vanilin-šećera 10 kašika mleka tri kašike griza muskatni oraščić 100 g suvog grožđa šećer u prahu
Priprema:
Oljuštite tikvice, isecite na kocke i obarite zajedno sa šećerom i uljem.Obarene tikvice ispasirajte, dodajte mleko, jaja, vanilin-šećer, griz i prašak za pecivo.
Sjedinite smesu, pa dodajte i suvo grožđe.Pleh ili tepsiju podmažite pa ređajte koru po koru i na svaku stavljajte po nekoliko kašika fila.
Kore pritom malo gužvajte da bi pita bila vazdušasta. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pečenu pitu isecite na kocke i pospite šećerom u prahu i rendanim muskatnim oraščićem.
(Espreso/Informer)