OVO NISTE JELI DO SADA
POSNA KAJGANA ĆE VAM POMUTITI PAMET: Posle nje više nećete želeti onu UOBIČAJENU, tajna je u 1 SASTOJKU! (RECEPT)
Jaja se u receptima mogu zameniti različitim namirnicama kao što su lan ili čia seme, banana, bundeva ili jabuka ili akvafaba.
Naravno, ni sa jednom od ovih zamena se ne može napraviti kajgana, ali postoji rešenje čak i za to!
Za ovu svrhu se koristi tofu (sir od soje), a kajgana pripremljena na ovaj način se po teksturi, izgledu pa čak ni po ukusu gotovo ne razlikuje od one prave. Ovu kajganu možete pripremiti samo sa tofuom, a možete dodati i nešto od povrća.
Za ovu kajganu je potrebno: 100g tofu sira, 2 šake seckanog spanaća, 1/3 kašičice kurkume, 4-5 kašika biljnog mleka ili vode, 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja, 1 kašika nutritivnog kvasca (po želji), morska so, biber
Priprema
Viljuškom zgnječiti tofu. Dodati kurkumu, so, biber, kvasac, mleko ili vodu. Na zagrejanom ulju propržiti tofu sa dodatim sastojcima uz mešanje, a na kraju dodati spanać i ostaviti kratko na vatri da spanać omekša.
(Espreso)