Tikvice, Foto: Printscreen

ZNAČIĆE VAM

KUVARICE, PRE POHOVANJA TIKVICA MORATE DA URADITE OVO: Savet NAŠIH BAKA morate da POSLUŠATE (RECEPT)

Pržiti u ulju i vaditi na upijajuću salvetu da se ocede

Objavljeno: 15.07.2022. 12:16h

Ovakve pohovane tikvice još niste jeli.

Potrebno je:

1 veća tikvica

2 jaja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

2 kašike brašna

2 kašike prezla so

ulje

Priprema:

Tikvicu oljuštiti i iseći na tanje komade i posoliti.

Ostaviti da odstoji 30 min ocediti tečnost.

Svaki deo uvaljati u brašno, zatim jaja i na kraju prezle.

Pržiti u ulju i vaditi na upijajuću salvetu da se ocede. Prijatno

(Espreso / Krstarica)