Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

SAVET

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU SAVRŠENO SKUVANOG PIRINČA: Nema dodavanja SASTOJAKA samo URADITE OVO posle KUVANJA VIDEO

Ostavite tako da se kuva na pari nekih 10 minuta

Objavljeno: 15.07.2022. 11:30h > 11:39h

Pirinač je odličan prilog mnogim jelima, a najlepši je kada se pravi pilav. Možete da ga jedete i samostalno, ali bitno je da ga dobro skuvate kako bi bio ukusan. Kada se pravi rižoto to i nije problem, jer on sadrži neke namirnice koje će ga omekšati i učiniti sočnim.

FOTO: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver
FOTO: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver
FOTO: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver
FOTO: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Ali, samo skuvan pirinač ne uspeva svima, bez obzira što je priprema jednostavna i što ste ga spremali milion puta do sada. Tajna je u načinu na koji ga kuvate, a profesionalni kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da ga napravite bez muke, a da je ukus savršen.

Sastojci:

foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

pirinač

voda

foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa. Nemojte je soliti. Zatim sipajte pirinač, po šaku za svaku osobu. Kuvajte dok ne omekne, nekih 10 minuta. Procedite, ali ostavite pirinač u cediljci.

foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Vratite praznu šerpu na šporet, stavite cediljku sa pirinčem preko, poklopite i isključite šporet. Ostavite tako da se kuva na pari nekih 10 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)