UKUSNO!
PAMUK KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM KAO IZ DETINJSTVA: Mekane, tope se, a KORICA hrska pod ZUBIMA, PROVEREN RECEPT!
Najbolje kiflice s šunkom i sirom!
Jednostavne, lagane za napraviti, mekane...
Sastojci:
1 kg namenskog brašna
600 ml vode
1 kašičica ( puna) šećera
1 svež kvasac
100 ml ulja
2 jaja
200 gr margarina
1 kašičica soli
susam
šunka, trapist....
2 žumanca
Priprema:
1.
Kvasac izmrviti, posoti šećerom i zaliti sa 2 dcl mlake vode, ostaviti 10 min. da nadođe.
2.
U činiju u kojoj ćete mesiti testo dodajte prosejano brašno, so , jaja, ulje i pripljemljen kvasac, pa zamesite meko testo dodavajući ostatak mlake vode.
3.
Ostaviti testo da se odmori i podupla.
4.
naraslo testo podelite u pet jufki. Neka odstoji još 10 min. Svaku jufku razviti i iseći na osam trouglova, nafilovati i zaviti kiflice.
5.
kiflice poređati u pripremljen pleh, premazati ih žumancem, posuti susamaom i ostaviti još 15 min da odstoje. Margarin narendati preko kiflica ili seći na štapiće i ređati na kiflice.
6.
Kiflice peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 c, oko 20 min.
(Espreso)