idealni obrok
AKO NE PODNOSITE GLUTEN, OVO JE RECEPT ZA VAS: Proja raspamećuje koliko je dobra, uz OVE sastojke nema greške!
Ne brinite, pred vama je proja bez glutena koja se vrlo jednostavno priprema.
Intolerantni ste na gluten?
Ne brinite, pred vama je proja bez glutena koja se vrlo jednostavno priprema.
Sastojci:
2 jaja
250 ml Moja Kravica jogurta
1 šolja palente
1 šolja kukuruznog brašna
1/2 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo
1-2 kocke Grekos sira
so po ukusu
Priprema:
Umutite jaja, dodajte Moja Kravica jogurt, pa potom i preostale sastojke. Sir malo usitnite, kako bi ostale krupnije kocke i dobro promešajte. Smesa bi trebalo da bude kao smesa za palačinke, a ako je previše gusta, dodajte još jogurta ili kisele vode po ukusu. Pleh podmažite i smesu pravilno rasporedite. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 250 °C, a potom smanjite temperaturu na 200 °C i pecite proju još 20-25 minuta.
Imlek proizvodi uvek su tu da svakom vašem jelu daju specifičnu teksturu i neodoljiv ukus u kome će svi uživati, pa će tako i proja iz rerne izaći mekana i probutiti sva vaša čula i oduševiti sve koji je probaju! Nadamo se da su vam naši recepti bili inspiracija da zasučete rukave i u svoju kuhinju unesete prave domaće specijalitete!
(Espreso/Imlek.rs)