TOPI SE
TURSKI HLEB MEKAN KAO DUŠA: Ukus je BOŽANSTVEN, a tajna je u OVOM SASTOJKU! (VIDEO)
Sa ovim receptom lako ćete spremiti ukusne turske hlepčiće.
Mnogi se pitaju kako u Turskoj prave tako ukusne hlepčiće u koje stavljaju kebab ili neki drugi specijalitet.
Uz ovaj recept, ni vama neće biti problem da ih napravite i poslužite uz ćevape ili pohovano meso.
Budite sigurni da će se svi oduševiti sa ovako ukusnim hlebom.
Sastojci:
- 300 mililitara tople vode
- 300 mililitara toplog mleka
- 10 grama suvog kvasca
- 20 grama šećera
- 840 grama brašna
- 1 kašičica soli
- Za premazivanje:
- 50 grama maslaca
- Malo peršuna
Priprema:
Kvasac rastvorite u malo tople vode sa šećerom i kada nadođe, pomešajte ga sa brašnom u koje ste dodali so. U sve to dodajte mleko i mesite dok se masa ne ujednači.
Od testa napravite male loptice i svaku razvucite oklagijom kako biste oblikovali male lepinjice. Testo ostavite malo da naraste. Tako razvučene lepinjice prebacite u zagrejan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi, od pet do sedam minuta.
Kada su obe strane pečene, lepinjice premažite mešavinom maslaca i peršuna.
(Espreso)