slatki specijalitet
OD OVE POSLASTICE SE RAZVALJUJE CELA PORODICA: Ovakav vrhunski KOH još niste probali (RECEPT)
U poplavi recepata "smuti, pa prospi", kako ih mi nazivamo, polako ali sigurno izčezavaju stari, provereni recepti.
Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a opet, stekli smo utisak da se pravi sve manje i manje.
U poplavi recepata "smuti, pa prospi", kako ih mi nazivamo, polako ali sigurno izčezavaju stari, provereni recepti.
Sastojci Količina
jaja 6
šećer 6+6 kašika
griz 6 kašika
brašno 1 kašika
šipka vanile 1
mleko 1 l
Kako pripremiti ?
Penasto umutite belanca. Dodajte 6 kašika šećera, jednu po jednu, uz neprestano mešanje.
Dodajte žumanca i polako ih sjedinite varjačom, vodeći računa da belanca ne padnu.
Umešajte riz i brašno, pa dodajte jezgro iz šipke vanile. Stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu od 5 litara ili u srednji đuveč pleh. Na dno rerne stavite manju šerpicu sa vodom, pa rešetku i onda stavite koh. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
U međuvremenu skuvajte mleko sa ostatkom šećera i šipkom vanile. Ostavite da se mleko potpuno ohladi, pa tek onda izvadite vanilu. Vrelo testo prelijte hladnim mlekom i ostavite tri sata da testo upije mleko. Secite na kovke ili rombove i poslužite sa voćem, obično breskvom ili kruškom. Stoji još u starim receptima da "ko ima kakaa u prahu može metnuti i malo njega".
Prijatno!
(Espreso/BlicŽena)