PREUKUSAN
NAJBOLJI RECEPT ZA TRILEĆE: Kolač gotov za par minuta, LAGAN je i TOPI SE U USTIMA (RECEPT)
Savršen za leto
Donosimo vam recept za trileće, kolač koji je definitivno osvojio srca svih domaćica.
Sastojci
ZA PANDISPAN
6 jaja
100 gr šećera
200 gr brašna
pola peciva
1 vanilin šećer
ZA PRELIV PANDISPANA
400 ml slatke pavlake
300 ml condenziranoga mleka
800 ml obicnoga mleka
ZA PREMAZIVANJE
300 gr karamel krema
Priprema
1.
Umutiti belanca pa postepeno dodavati šećer i vanilin sećer..Kada su dobro umućena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brašno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte..
2.
Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peći oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandišpan naopačke okrenut (onaj deo sto je bio gore sad ide dole)..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo.. Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom.. Dobro ohladite i uživajte u ovome predivnom kolaču..
3.
Napomena: za ovaj kolač je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on ključni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..
(Espreso/Coolinarka)