Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

topi se

BAKA OTKRILA TAJNU SOČNOG KOLAČA SA ORAHOM: Stara POSLASTICA kojoj niko neće ODOLETI (RECEPT)

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji

Objavljeno: 12.07.2022. 12:12h

Topi se u ustima!

Potrebno je:

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

- 3 jajeta - 100 g šećera - 200 g brašna - 1 prašak za pecivo - 100 g maslaca - 150 g mlevenih oraha - 1/2 kašičice cimeta - 200 g mlevene plazme

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

- 500 ml mleka - 100 g suvog grožđa u rumu - korica limuna - 2 kašike prah šećera - 50 ml ulja -100 ml mleka za testo

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti.

Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, a orahe zasladiti po želji. Sipati mleko u orahe, dodati pola kašičice cimeta dok se orah ne proredi.

U plazmu ocediti suvo grožđe. Ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. odozgo dodati oraž i poravnati. Istresti drugi deo testa pa prekriti nadev.

Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji.

Uživajte!

(Espreso / Srbija Danas)