Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

NJAMI

OVAKO ENGLEZI SPREMAJU MUSAKU: Ukusnija je OD SRPSKE zbog OVOG KROMPIRA, od SADA ĆETE JE OVAKO PRAVITI (RECEPT)

Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo

Objavljeno: 12.07.2022. 11:17h > 13:10h

Svi smo već probali našu musaku, a ko je isprobao englesku? Evo jednog odličnog recepta za musaku koju ćete uvek rado praviti.

Sastojci:

Za fil:

velika glavica crnog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V
FOTO: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V
FOTO: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V
FOTO: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V
FOTO: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

2 čena belog luka

600 gmlevenog mesa

3 šargarepe

2 šake graška

kašičica šećera

ulje

foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

aleva paprika

so, suvi začin, biber

Za pire:

1 kg krompira

3 kašičice putera

foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

oko 100 ml mleka

Priprema:

Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini. U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta i musaka je spremna.

(Espreso / Krstarica)