Pljeskavice od tikvica, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

PREUKUSNO

SRBI, ZA OVAJ RUČAK VAM TREBA MANJE OD 200 DINARA: Pljeskavice od OVOG POVRĆA ukusnije su OD MESA (RECEPT)

Morate ih probati

Objavljeno: 11.07.2022. 21:07h > 21:18h

Pljeskavice od tikvica nema koga nisu oduševile, a lako se i prave

Sastojci:

2 tikvice

1 šolja brašna od leblebije

1 kašičica sušenog belog luka

1 kašičica soli

biber

sok od limuna

Priprema:

Tikvice narendajte na krupnije rende i posolite. Ostavite ih u cediljki nekih 30 minuta. Ne morate ih skroz ocediti jer treba da ostane malo tečnosti da brašno upije.

Ostale sastojke pomešajte u jednoj činiji. Ubacite tikvice i ostavite 15 minuta da brašno od leblebije upije tečnost iz tikvica.

Zagrejte tiganj. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pržite nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju zlatkastu boju.

(Espreso)