Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

RECEPT

DOMAĆICE, NAPRAVITE PROJU NA ZDRAVIJI NAČIN: Tikvice i 1 NAMIRNICA daju POSEBAN ŠMEK, zdraviji ORBOK NISTE JELI

Jednostavno je za pripremu, jeftino, a što je najvažnije uspeva svima i ima dovoljno za celu porodicu

Objavljeno: 11.07.2022. 19:18h

Smesu možete da pečete kao projice, u kalupu za kuglof ili nekoj drugoj tepsiji.

Započnite dan zdravim obrokom sa tikvicama - napravite ovu ukusnu proju, u koju ćete dodati fetu ili sir po izboru. Jednostavno je za pripremu, jeftino, a što je najvažnije uspeva svima i ima dovoljno za celu porodicu.

FOTO: Printscreen/Youtube/ CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/ CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/ CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/ CooKing

Sastojci:

jedna veća ili dve manje tikvice

so

3 jaja

120 g feta sira

foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

100 ml ulja

šolja kukuruznog brašna

šolja pšeničnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Priprema:

Tikvice izrendajte, posolite i ostavite desetak minuta. Zatim ih iscedite. Dodajte sitno iseckanu fetu, jaja, ulje, so (po potrebi) i promešajte. Dodajte prosejana brašna (kukuruzno i pšenično) sa praškom za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte. Tepsiju-kalup premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Pečenu projaricu ostavite 10-15 minuta da se prohladi. Isecite i poslužite.

(Espreso / Cooking.rs)