PROBAJTE!
TOPLO JELO SA ČAJNOM KOBASICOM - NAJBRŽI DORUČAK DO SADA: Jele su ga naše bake nekada, originalni RECEPT!
U umerenoj vatri staviti vodu sa kašikom masti i solju da provri.
Potrebno je:
1/2 vekne bajarog hleba
1 kašika masti
1 kocka sira
nekoliko kolutića čajine
malo aleve paprike
1 kašičica soli
1 šolja za čaj vode
U umerenoj vatri staviti vodu sa kašikom masti i solju da provri. Za to nakidati hleb na komadiće.Kada voda počne da struji ubaciti hleb i drvenom varjačom ga potapati u vodi i mešati dok se ne napravi kasa i hleb upije vodu.
Staviti vrlo malo masti, na vrh kašičice, u tiganj i kada se zagreje ubaciti kolutice čajine i prepžiti ih.
U tanjir izručiti polovinu hleba, pa staviti polovinu usitnjenog ili saseckanog na kockice sira, ostatak hleba, pa preko poreati preprženu čajinu zajedno sa mašću koja cvrči u tiganju.
Pobacati i kockice sira i posuti sa malo aleve paprike. Može i ljute ako volite.
Jako brz i ukusan obrok. Da se ne baci stari hleb, a još se i ukus malo obogati. Možete i prepržiti malo slanine, suvog mesa, sta god.
(Espreso/Recepti.com)