Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović

OBAVEZNO PROBAJTE

BAKIN RECEPT ZA OSVEŽAVAJUĆI HLADNI KOLAČ: Zasladite leto sebi i svojim NAJMILIJIMA, ide NESVAKIDAŠNJE VOĆE

Evo kako da u samo nekoliko jednostavnih koraka dobijete odličan slatkiš i obradujete ukućane

Objavljeno: 10.07.2022. 11:28h > 11:31h

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za idealnu letnju, osvežavajuću poslasticu. Evo kako da u samo nekoliko jednostavnih koraka dobijete odličan slatkiš i obradujete ukućane.

Potrebno je:

Prvi biskvit 3 žumanca 50 gr šećera, 100ml jogurta, 50 ulja, 150 gr brašna, 50 gr griza, 1/2 peciva korica limuna Voće 300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović

Treći deo: 3 belanca 50 gr šećera 1 vanočin šećer Pruiprema: Umutiti penasto žumanca sa šećerom dodati brašno griz sa praškom za pecivo, korica limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.

Pleh 22 cm obložiti papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni, Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni C i peći joŠ 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte.

(Espreso)