jednostavan recept
U VRELIM LETNJIM DANIMA NIKOME NIJE DO KUVANJA: Evo kako da napravite PREUKUSAN ručak za 15 MINUTA
Ovaj recept idealan je za one dane kada vam se baš nista ne kuva
Pasta sa paradajzom i belim lukom podseća na primorje, na miris mora i maslinovog ulja, brzo se priprema i jedinstvena je po ukusu.
Za pripremu ove paste trebaće vam vrlo malo vremena, a i sastojaka je vrlo male, te će vam ovaj recept sigurno postati deo redovonog kućnog jelovnika.
Sastojci:
-2 konzerve paradajza
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- bosiljak, so, biber
- parmezan po želji
- kesa testenine koju volite
Priprema:
Sitno iseckan beli luk propržite na maslinovo ulju, zatim dodajte paradajz. Najbolje je da odmah kupite seckani paradajz iz konzerve. Ukoliko niste taj pronašli iseckajte paradajz koji je u komadima na sitne kocke.
Često mešajte sos, nema potrebe dugo da kuvate. Na kraju začinite sos sa bosiljkom, bibirom i solju.
Uporedno barite špagete ili testeninu po izboru u slanoj vodi. Gotovu testeninu prebacite u tiganj gde ste kuvali sos pa jos malo zajedno kuvajte testeninu i sos uz neprekidno mešanje.
Na kraju servirajte uz pamezan, ili ako imate ovaj sir u komadu secite ga na tanke listiće i služite uz pastu. Prizvuk mediterana dobićete ako uz ručak poslužite masline i feta sir.
(Espreso)