MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA
MUSAKA JE JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU: Ali obratite pažnju na ove trikove kako bi vam bila SOČNA i UKUSNA (RECEPT)
Bilo bi dobro da ona u kojoj planirate da pripremite musaku, bude ili vatrostalna ili limena
Musaka je tradicionalno grčko jelo, a obožavaju ga i mnogi Srbi. Priprema se od krompira i mlevenog mesa, a postoji i mnogo verzija ovog jela koje uključuje razno povrće i sosove.
Sama priprema musake nije ni najmanje komplikovana, ali ipak bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko stvari, da bi ona bila sočna i ukusna.
Pre svega, obratite pažnju na posudu. Bilo bi dobro da ona u kojoj planirate da pripremite musaku, bude ili vatrostalna ili limena.
Zatim, količina vode. Nikako ne sme da je bude premalo, jer će u tom slučaju gornji deo biti prepečen, a, ukoliko je budete sipali previše, onda neće sva ispariti. Dakle, procenite koliko vode je dovoljno, a uvek možete i malo da je dolijete naknadno.
Idealna temperatura za pečenje musake je 180 stepeni, jer nije ni previše jaka, ali ni preslaba, pa će ona biti savršeno ispečena. Naravno, pre nego budete počeli da je pečete, obavezno prvo zagrejte rernu.
Pecite je oko 40 minuta, a nakon toga je prelijte, skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta.
I da ne zaboravimo, da bi jelo "disalo", obavezno viljuškom malo probušite foliju.
(Espreso)