Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

UKUSNO!

PROJA BRZINSKA, A NEMA UKUSNIJE: Ipak, obratite pažnju kada je PROBUŠITE, u tome je KLJUČ (RECEPT)

Vrhom noža proveriti da li je pečeno – ako ostane trag kada probušite proju, ostaviti je još malo u rerni

Objavljeno: 09.07.2022. 09:42h > 10:02h

Ukusna proja, svi ukućani će je obožavati.

Sastojci:

tri jaja

kašičica praška za pecivo

kašičica soli

tri šoljice mleka ili jogurta

200 gr projnog brašna

jedna i po šoljica za crnu kafu ulja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen

Priprema:

Umutiti jaja, može i viljuškom, pa dodati mleko, ulje, prašak za pecivo, na kraju i brašno. Sipati u manju tepsiju ili u kalup za mafine. Po želji, u proju se može dodati sir- samo malo smanjiti količinu soli, jer je sir slan, seckana blitva ili spanać (jedna šaka), dve kašike susama, šaka seckanog kačkavalja …

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 20 minuta, pa isključiti temperaturu i ostaviti da se dopeče. Vrhom noža proveriti da li je pečeno – ako ostane trag kada probušite proju, ostaviti je još malo u rerni.

Prijatno.

(Espreso)