ZA SUBOTNJI RUČAK
KUVARICE DO SADA PATLIDŽAN NISU PUNILE SA OVOM NAMIRNICOM: Sastojci su JEFTINI, ništa JAČE NISTE PROBALI (RECEPT)
Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka
Brzo i lako spremite ručak za desetku - patlidžan punjen sirom.
Umesto tikvica isprobajte patlidžan, jeste da ima specifičan ukus, ali ako ga napunite sirom dobićete najukusnije jelo. Brzo i lako ćete napraviti, a nećete isprljati puno sudova. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća kada su probali ovako pripremljen oduševili su se. Parmezan možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom. Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka.
Sastojci:
2 srednja patlidžana
400 g pelata (sitnog)
200 g mocarele
1 čen belog luka
parmezan po ukusu
malo origana
Priprema: Patlidžan presecite na pola po dužini, a zatim "meso" isecite na kockice, ali ne do kraja. Poređajte na pleh obložen pek papirom, posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 30 minuta. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite ceo čen belog luka i sipajte pelat.
Krčkajte dok ne proključa, pa dodajte origano. Izvadite patlidžan, "meso" malo kašikom pritisnite na unutra, pa na svaki sipajte paradajz sos i preko rendanu mocarelu. Pospite i parmezanom ili nekim tvrdim sirom po izboru i vratite u rernu još 15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)