Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

ništa lepše

OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA SATARAŠ: Naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK posebnu AROMU, morate da DODATE TO

Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan

Objavljeno: 08.07.2022. 20:17h

Mislimo da ćete se složiti da ne postoji savršenije letnje jelo.

Sataraš je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. U zavisnosti od kraja u kom se priprema zove se još i bećarac ili bećar-paprikaš. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan.

FOTO: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips
FOTO: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips
FOTO: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips
FOTO: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips
FOTO: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje. Od začina se dodaje so, a po želji biber i origano. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.

Sastojci:

1 crni luk

1 paradajz

foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

2 paprike

3 jajeta

so, biber

ulje za prženje

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

Isecite luk sitno i propržite na ulju. Potom dodajte papriku seckanu na kockice, pa kad ona omekša dodajte iseckan paradajz. Krčkajte par minuta dodajte umućena jaja i začinite. Gotovo je kad se jaja isprže.

(Espreso / Stvar ukusa)