Džem od kajsija, Foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

idealno

OVAJ RECEPT ZA DŽEM OD KAJSIJA SE NAJVIŠE TRAŽI: Domaćice su ODLEPILE, sprema se bez TRUNKE ŠEĆERA

Ovako vakumiran džem može da stoji par godina

Objavljeno: 08.07.2022. 19:37h

Ako volite ukus kajsija, napravite džem i u njemu uživajte tokom cele godine.

Bogat ukus voća u ovom džemu oduševljava na prvi zalogaj, a za pripremu uopšte vam nije potreban šećer, piše Sneško domaćica.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Sastojci:

1 kg kajsija

1 kašičica tečne vanile

1 tegla od 1kg

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Kajsije dobro operite i očistite od koštica. Stavite ih u šerpu u kojoj će se kuvati i sipajte pola čaše vode. Stavite šerpu na jaku vatru i kada voće počne da se kuva smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri mešajući stalno da ne zagori.

Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba na dnu da vidite trag. Tada je džem gotov. Sipajte vruć džem u teglu do vrha i zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite teglu naopako, na poklopac. Pokrijte je ubrusom i ostavite da se ohladi. Kada se potpuno ohladi vratite teglu u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

foto: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

Džem je prijatnog ukusa, malo je kiselkast jer ne sadrži šećer. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru. Ovako vakumiran džem može da stoji par godina. Količinu voća povećajte po vašoj želji.

(Espreso / Sneško domaćica)