recept
NAPRAVITE TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA DRUGAČIJI NAČIN: Sarma će biti GOTOVA za SAT VREMENA, 1 VRSTA MESA JE ČUDO
Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode sve zajedno kuvati 1,5 sati na laganoj vatri
Ovakvu sarmu kad jednom probate pravićete je uvek
Sastojci:
700 g svinjskog mlevenoga mesa (od plećke)
1 glavica kiselog kupusa
100 g slanine
100 g pirinča
pola glavice luka
2 režnja belog luka
1 žličica crvene paprike u prahu
So i biber po želji
Priprema:
Odvojiti listove od glavice i izrezati koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.
Luk sitno iseckati, slaninu izrezati na male kockice. Luk prodinstati na malo ulja. U mleveno meso dodati so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu izrezanu na kockice i rižu te dobro promešati, a po potrebi dodati malo vode.
U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode sve zajedno kuvati 1,5 sati na laganoj vatri.
(Espreso / Krstarica)