Kolač, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
preukusan je
KIŠNI KOLAČ SJAJAN ZA DANAŠNJI DAN: Uživajte kod kuće uz UKUS ove poslastice (RECEPT + VIDEO)
Ukus ovog kolača je izuzetno lak, kao da jedete kapljicu kiše, kaže njegov izumitelj kuvar Daren Vong - Rain Drop ili "kišna kap" je izmišljen 2016. godine u Njujorku!
Objavljeno: 08.07.2022. 13:58h
> 14:02h
Milica Tomic
Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše... ako ga ne pojedete u roku od 30 minuta, nestaće. Kolač Rain Drop oduševio je Njujork i sve poklonike japanske kuhinje...
Sastojci:
500 ml vode
15 gr praha agar-agar
12 gr šećera
Priprema: Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrevati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske i tostiranim sojinim brašnom (kinako).
Pogledajte video:
(Espreso)