Pilav, Foto: Printscreen
PROBAJTE
PILAV NA STARINSKI NAČIN, BOLJI NISTE JELI: Spremite ručak od kojeg će ODLEPITI UKUĆANI (RECEPT)
Predlog za ručak je jedno klasično jelo
Objavljeno: 08.07.2022. 10:51h
Milica Tomic
Napravite ga po ovom receptu, i danas uživajte u sjajnom ručku.
Potrebno je:
2 veća pileća bataka;
2 šargarepe
pola celera
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
300 grama pirinča
Voda.
So, biber, suvi začin.
Priprema: U vodu stavite meso da se kuva. Dodajte glavicu zapečenog crnog luka. Kuvajte dok se meso ne skuva sasvim, tako da ga možete odvojiti od kostiju.
U manjem tiganju prodinstajte crni luk, zatim mu dodajte rendanu šargarepu, rendan celer, malo belog luka i pirinač. Dodajte vodu od kuvanja mesa. Začine, dodajte pa izmešajte. Dodajte meso, a možete i cele batake, pa zapecite u rerni na 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.
(Espreso)