Kafa, Foto: Printscreen

SAVET

SRBI PRAVE ISTU VELIKU GREŠKU KADA KUVAJU KAFU: Trik je u jednoj maloj stvari, A RADILI STE OVO POGREŠNO SVE VREME

Kafa je mnogima omiljeni napitak, ali da li ste primetili da nema uvek ukus kakav smo zamislili. Evo od čega to zavisi

Objavljeno: 08.07.2022. 09:51h

Turska kafa se najčešće priprema na sledeći način: voda se sipa u džezvu, po želji se doda šećer, zatim se voda zagreva sve dok ne proključa.

Nakon toga se džezva skloni sa vatre, odlije se malo vode kako ne bi tečnost iskipela i sipa se kafa.

Jedno od pravila kaže da na jednu šoljicu crnog napitka "ide" jedna kašičica kafe.

FOTO: Printscreen/Youtube/Vrata Zdravlje
FOTO: PROMO
FOTO: Printscreen

A kada dodate kafu, džezva se vraća na ringlu, do još jednog ključanja nakon čega se dolije ostatak vode.

Tu je još jedna metoda: ako je džezva veća, pa se tečnost neće izliti kada proključa, kafa se odmah sipa i čeka se da napitak proključa.

Međutim, stručnjaci za kafu kažu da se ove krije velika greška.

"Kada sipate kafu u vodu, ne smete dozvoliti da prokuva na vatri. Ako proključa, napitak će imati gorak ukus", objasnio je osnivač kompanije "Roaster Coffee".

Bonus video:

(Espreso/Magazin.novosti)