PREDLOG
OVAKO SE SPREMA SLATKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Baka OTKRILA koje MESO daje ŠMEK, puno je VITAMINA (RECEPT)
Meso staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20 minuta
Pogledajte šta je baka stavila u kupus i dobila ručak prepun vitamina koji prija u ovim letnjim danima.
Potrebno je:
1 veća glavica mladog kupusa
2 veće šargarepe
1 veza mladog crnog luka
1 veza mladog belog luka
2 krmenadle
nešto suhomesnatog
50 ml kuvanog paradajza
1 kašićica suvog začina
malo mlevene paprike
malo ulja
1 kašičica brašna
Priprema:
Meso staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20 minuta. Kupus iseći na krupne komade.
Šargarepu iseći na krugove, a luk na sitnije komade.
Poklopiti poklopcem i kuvati još 30 min. Dodati malo suvog začina ili soli. U tiganj sipati malo ulja, dodati kašičicu brašna pa kad zarumeni dodati crvenu mlevenu papriku.
Odmah sipati u kupus i prodrmati ga. Kupus ne treba mešati. Naseckati malo peršunovog lista. Poklopiti i gotov je ručak.