Pržene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

za ručak

PRŽENE PAPRIKE NA OVAJ NAČIN SU BOLJE I OD PUNJENJIH: 2 SASTOJKA prave RAZLIKU, ništa JAČE NISTE PROBALI (RECEPT)

Takođe možete da poređate kriške hleba pored činije sa paprikama i da gostima obezbedite kašiku za prelivanje samih kriški hleba

Objavljeno: 06.07.2022. 19:50h

Pržene paprike kao specijalitet dana

Sastojci:.

2 velike blage duge zelene čili paprike

FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

2 crvene paprike 3 velika čena belog luka 1/2 šolje maslinovog ulja, za prženje So, po ukusu Hrskavi hleb, za serviranje, po želji.

Priprema: Sakupite sastojke.

Sakupljeni sastojci za pržene paprike sa belim lukom

Paprike isperite hladnom vodom i odrežite im peteljke. Paprike prepolovite po dužini, a semenke i žilice bacite.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Paprike prepolovite po dužini, a semenke i žilice bacite.

Meso paprike isecite na krupnije komade.

Ogulite beli luk i isecite ga. Da biste ubrzali proces, možete koristiti i gnječicu za beli luk ili rende za sir.

Ogulite sve karanfile belog luka i isecite ih.

U veliki tiganj dodajte maslinovo ulje i zagrejte ga na srednjoj vatri.

Ulje u tiganju

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Kada se maslinovo ulje zagreje, dodajte paprike i beli luk u tiganj. Često mešajte dok paprike ne omekšaju; ovo će takođe sprečiti da beli luk zagori.

Kada se maslinovo ulje zagreje, dodajte paprike i beli luk u tiganj. Posolite paprike po ukusu. Izvadite paprike iz tiganja i stavite u posudu za serviranje, prenosi Thespruceeats.

Stavite malo paprike na kriške hrskavog, rustičnog hleba ili bageta. Takođe možete da poređate kriške hleba pored činije sa paprikama i da gostima obezbedite kašiku za prelivanje samih kriški hleba. Uživajte u ukusu.

(Espreso / Krstarica)