PREUKUSNO
SRBI, OVAJ DORUČAK TREBA DA POČNETE DA JEDETE: Jaja i slaninu na OVAJ NAČIN niste PRAVILI, puno je PROTEINA! RECEPT
Ovo jelo možete služiti u bilo koje doba dana jer je zasitno i ima dosta hranljivih sastojaka
Evo predloga kako da iskoristite kuvana jaja i napravite super obrok.
Isprobajte ukusan obrok sa kuvanim jajima koji će i oni koji nisu ljubitelji jaja na taj način, zavoleti. Ovo jelo možete služiti u bilo koje doba dana jer je zasitno i ima dosta hranljivih sastojaka.
Pogledajte i kako da očistite tiganj nakon pripreme.
Sastojci:
4 kuvana jajeta
400 g šampinjona
400 g slanine
1 paprika
2 manja crna luka
3 čena belog luka
2 paradajza
150 ml pavlake za kuvanje
2 jajeta
sir
maslinovo ulje
so, biber, crvena slatka paprika, origano, vlašac, peršun
Priprema:
Skuvati 4 jajeta. Luk isecite na krupnije komade, propržite ga na malo maslinovog ulja zajedno sa paprikom, belim lukom i slaninom 5 minuta na umerenoj vatri. Posolite. Dodajte pečurke, kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, preliti povrće sa pečurkama i slaninom. Ređati paradajz, iseći na krugove, na svaki krug paradajza staviti kuvana jaja, isečena na pola. Pospite paprikom, origanom i rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite 6 minuta na niskoj temperaturi. Kada je jelo sa jajima gotovo, pospite vlašcem i peršunom.
(Espreso / Stvar ukusa)