OPREZ
MOŽEMO DA SE OTRUJEMO ZBOG NEZNANJA: Ovo je jedini ispravan način da OPERETE TREŠNJE
Kada voće ne operemo kako treba, možemo time da naškodimo našem zdravlju
Kada je voće u pitanju, svako zahteva posebno tretiranje i drugačiju vrstu pranja, kako bi se sva nečistoća i otrovi oprali.
Sada je sezona trešanja, evo na koji način ih trebate oprati.
Rastvor od belog sirćeta
Da biste brzo očistili sveže trešnje iz napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte jednu šolju belog sirćeta. Pustite da se trešnje natapaju petnaest minuta. Sirće će ubiti mikroorganizme i ukloniti ostatke pesticida. Isperite trešnje tekućom vodom. Nežno ih osušite čistom krpom ili papirnim ubrusom i spremne su za jelo.
Rastvor sode bikarbone
U činiju sa vodom dodajte pola kašičice sode bikarbone za svaku šolju vode koju ste sipali. Potopite trešnje i ostavite ih da stoje oko petnaest minuta. Isperite ih u čistoj vodi.
Ukoliko nemate vremena za potapanje ovog voća, isperite ih bar običnom tekućom vodom. Iako voda možda neće dobro očistiti proizvode kao sirće ili soda bikarbona ona će izbaciti većinu pesticida i mikroba.
(Espreso)