PREUKUSNO
SAMO LUD GA ODBIJA! Mohito ČIZKEJK koji vas mislima vodi na MORE (RECEPT)
Savršen je za leto
Pred nama su duge i tople letnje noći. Postoji li bolji način za uživanje u njima, nego uz dobar koktel i kolač koji svi volimo?
Sastojci za Mohito čizkejk (Mojito cheesecake):
Biskvit podloga:
– 200 gr čajnih kolutića
– 100 gr putera
– velika kašika meda
Krem:
– 600 gr krem sira
– 50 gr šećera u prahu
– 100 gr bele čokolade
– 1 pakovanje želatina
– 100 ml slatke pavlake
Sirup:
– 100 ml vode
– 100 gr smeđeg šećera
– sok i korica jedne limete
– nekoliko listova mente
– pet kašika belog ruma
Priprema čizkejka:
Stavite keks, otopljeni puter i med u multipraktik. Mešajte dok se ne dobije kompaktna smesa. Stavite u kalup i poravnajte površinu čašom.
Pripremite sirup. Kada voda provri, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuvajte na laganoj vatri pet minuta. Posle pet minuta procedite sirup. Ostavite da se sirup ohladi dok pripremate kremu.
Pripremite želatin prema uputstvima na vrećici. Zagrejte krem i dodajte belu čokoladu. Pustite da se čokolada otopi na laganoj vatri. Uklonite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se želatin ne rastvori.
Pomešajte sir sa šećerom u prahu i dodajte sirup i pavlaku sa čokoladom i želatinom. Sve dobro izmešati.
Preliti preko podloge od keksa.
Ostavite u frižideru preko noći.
Ukrasite po želji.
Prijatno!
(Espreso)