niko neće odoleti
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Srbi se u OVOJ POSLASTICI DAVE, al 1 sastojak MORATE DA DODATE
Ostaviti da se ohladi i stegne
Recept za ledene kocke.
Sastojci
Kora:
4 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
Šerbet:
200 g šećera
250 ml vode
Fil:
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g gustina
250 g margarina
1 vanil šećer
Čokoladna glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje.
Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke.
Prijatno!
(Espreso / Recepti.com)