poslastica
OVO JE STARINSKI RECEPT ZA PITU SA ŠLJIVAMA: Domaćice, TAJNA HRSKAVOSTI je u PRELIVU, ništa UKUSNIJE NISTE PROBALI
Tepsiju podmazati uljem, na dno staviti jednu koru, pa je premazati nadevom i tako 3-4 kore, pa šljive isečene na četvrtine
Evo jedne divne poslastice za koju će vam svi tražiti recept. Uz to, pravi se tako lako da je pogodna i za apsolutne početnike u kuhinji!
Sastojci i Količina
jaja 4
šećer 100 g
jogurt 200 ml
griz 100 g
ulja 100 ml
šljive 800 g
prašak za pecivo 1
Za preliv:
šećer 200-300 g
voda 150 ml
limun 1
vanilin šećer 1
Kako pripremiti
Umutiti jaja sa šećerom po želji, dodati jogurt, griz sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izmešati...
Tepsiju podmazati uljem, na dno staviti jednu koru, pa je premazati nadevom i tako 3-4 kore, pa šljive isečene na četvrtine.
Preko opet kore i nadev i šljive... Završiti korama i nadevom. Iseći nožem na kocke. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.
Pred kraj pokriti folijom. Preliti sirupom.
(Espreso / Recepti.Žena.Blic)