Pita sa šljivama, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

poslastica

OVO JE STARINSKI RECEPT ZA PITU SA ŠLJIVAMA: Domaćice, TAJNA HRSKAVOSTI je u PRELIVU, ništa UKUSNIJE NISTE PROBALI

Tepsiju podmazati uljem, na dno staviti jednu koru, pa je premazati nadevom i tako 3-4 kore, pa šljive isečene na četvrtine

Objavljeno: 05.07.2022. 21:21h

Evo jedne divne poslastice za koju će vam svi tražiti recept. Uz to, pravi se tako lako da je pogodna i za apsolutne početnike u kuhinji!

Sastojci i Količina

jaja 4

šećer 100 g

jogurt 200 ml

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

griz 100 g

ulja 100 ml

šljive 800 g

prašak za pecivo 1

Za preliv:

šećer 200-300 g

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

voda 150 ml

limun 1

vanilin šećer 1

Kako pripremiti

Umutiti jaja sa šećerom po želji, dodati jogurt, griz sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izmešati...

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Tepsiju podmazati uljem, na dno staviti jednu koru, pa je premazati nadevom i tako 3-4 kore, pa šljive isečene na četvrtine.

Preko opet kore i nadev i šljive... Završiti korama i nadevom. Iseći nožem na kocke. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pred kraj pokriti folijom. Preliti sirupom.

(Espreso / Recepti.Žena.Blic)