za vrućine
ZABORAVITE NA JAJA, TAJNA POHOVANJA KRIJE SE U 1 TEČNOM SASTOJKU: Belo meso ĆE SE RASPADATI, nema LAGANIJEG RUČKA
Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom
Pohovano belo meso je oduvek omiljeno svima, a sada napravite još sočnije i ukusnije.
Jedan dan vikenda je uvek rezervisan za pohovano belo meso i krompir, bilo pečeni ili pire. Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.
Slobodno izbacite jaja iz smese za poh, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu i čini meso mekanim i sočnim.
Sastojci:
500 g belog mesa
150 g putera
150 g čedar sira
20 g mirođije
200 g brašna
250 ml piva
150 g prezli
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.
Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso / Stvar ukusa)