PREDLOG ZA RUČAK
BAKA OTKRILA TAJNU POSNOG PASULJA SA POVRĆEM: Nema ništa ZDRAVIJE i UKUSNIJE od OVAKVE ZAPRŠKE (RECEPT)
Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi
Za ljubitelje dobrog čorbastog pasulja i u dane posta koja će svojim ukusom zadovoljiti i najveće gurmane.
Potrebno:
400 g pasulja 2 glavice crnog luka 1 glavica belog luka 1 veća šargarepa 1 peršun koren i list
biber u zrnu lovorov list 1 zelena paprika 1 kašika brašna 1 mala kašičica tucane paprike začin
biber mleveni ulje, so
Priprema:
1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.
2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.
3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov.
(Espreso / Krstarica)