Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

njamiiii

OVAKO MAĐARSKI KUVARI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Srpkinje, umesto VODE dodajte im 1 SASTOJAK, recept ODMAH ZAPIŠITE

Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos

Objavljeno: 05.07.2022. 17:25h

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima, a svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

(Espreso / Punkufer)