Brancin, Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook

PREUKUSNO

NAPRAVITE BRANCIN ISPOD SOLI KAO IZ RESTORANA: Ovakav specijalitet dugo niste probali (RECEPT)

Probajte ovo i oduševite svoje goste

Objavljeno: 05.07.2022. 13:39h > 13:55h

Riba u soli je specijalitet mediteranske kuhinje i na ovaj način se najčešće priprema orada, brancin i zubatac, tako da i vi možete da birate... Uživajte!

Sastojci:

srednji brancin (oko 700 g) kilogram krupne morske soli dva belanceta grančica ruzmarina pola limuna so, biber

Priprema:

Brancina očistiti, dobro oprati, prosušiti, pa ga posoliti i pobiberiti iznutra. Ubaciti grančicu ruzmarina i nekoliko kolutova luka. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa dodati krupnu morsku so i promešati. Trećinu dobijene smese rasporediti na dno pleha, pa odozgo položiti ribu. Potom je prekriti ostatkom soli, pa peći u rerni na 180-200 stepeni oko 45-50 minuta. Izvaditi, izlupati kašikom ili tučkom koricu od soli, ukloniti kožicu (lako će se skinuti), pa filetirati i poslužiti ribu.

Prijatno!

(Espreso)