PREUKUSNO
NAPRAVITE BRANCIN ISPOD SOLI KAO IZ RESTORANA: Ovakav specijalitet dugo niste probali (RECEPT)
Probajte ovo i oduševite svoje goste
Riba u soli je specijalitet mediteranske kuhinje i na ovaj način se najčešće priprema orada, brancin i zubatac, tako da i vi možete da birate... Uživajte!
Sastojci:
srednji brancin (oko 700 g) kilogram krupne morske soli dva belanceta grančica ruzmarina pola limuna so, biber
Priprema:
Brancina očistiti, dobro oprati, prosušiti, pa ga posoliti i pobiberiti iznutra. Ubaciti grančicu ruzmarina i nekoliko kolutova luka. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa dodati krupnu morsku so i promešati. Trećinu dobijene smese rasporediti na dno pleha, pa odozgo položiti ribu. Potom je prekriti ostatkom soli, pa peći u rerni na 180-200 stepeni oko 45-50 minuta. Izvaditi, izlupati kašikom ili tučkom koricu od soli, ukloniti kožicu (lako će se skinuti), pa filetirati i poslužiti ribu.
Prijatno!
(Espreso)