PREUKUSNA JE
SRBI LUDE ZBOG MIĐIMURSKE PITE! Iskorstite je za LETO, prelagana je (VIDEO)
Fenomenalni recept za sve ljubitelje slatkog
U nastavku vam donosimo sjajan recept za kolač koji će osvojiti vaše srce tokom leta. Lagan je i lako se sprema.
Potrebno je:
- Pleh 35x25 - 500 g tankih kora - 100 g mlevenih oraha - 100 g maka - 100 g rogača - 300 g rendanih jabuka - sok od pola limuna - 100 ml ulja - cimet i vanila - sok pola limuna - šećer - mleko - 1 jaje - 100 g pavlake kisele i žumanace
Priprema:
Orah zasladiti po želji, dodavati vruće mleko dok ne dobijete gustinu da može da se maže.
U mak dodati šećer po želji, vruće mleko i umućeno belance.
U rogač ide šećer i mleko, u jabuke ide 50 g suvog grožđa, cimet sok od pola limuna i šećer vanilin šećer. U sir ide žumance (po želji).
Pleh podmazati pa ređati kore jednu preko druge i premazivati ih uljem. Prvo idu jabuke, kore, rogač, 3 kore premazane uljem, zatim, preko toga, sir pa 3 kore, zatim mak pa 3 kore, i kao poslednji sloj dodati orahe. Zatvoriti sa 3 kore.
Peći na 180 stepeni C 30 min. Izvaditi i premazati pavlakom i 1 žumancem. Vratiti i peći još 30 minuta na 180 stepeni C. Pokriti krpom i sačekati da se ohladi. Posuti prah šećerom i vanilom.
(Espreso)