Mađarski sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica
TOPI SE
OVAKO MAĐARI SPREMAJU SATARAŠ: Pikantiji je od NAŠEG zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, Srpkinje ZAPIŠITE OVO (RECEPT)
U šerpi propržite krupnije seckan crni luk desetak minuta dok ne pusti svoj sok, potom dodajte malo vode i nastavite da dinstate
Objavljeno: 03.07.2022. 23:52h
Katarina Naveršnik
Pripremite mađarski sataraš.
3veće glavice crnog luka,
5-6 paprika,
2 paradajza,
1 pakovanje kuvanog paradajza,
1 ljuta papričica,
ulje, so i, biber
U šerpi propržite krupnije seckan crni luk desetak minuta dok ne pusti svoj sok, potom dodajte malo vode i nastavite da dinstate. Potom dodajte naseckane paprike i još malo vode i ostaviti desetak minuta da se dinsta dok paprike ne omekšaju. Paradajz oguliti i sitno naseckati, pa dodati u šerpu zajedno s pakovanjem kuvanog paradajza. Smanjite vatru, dodajte ljutu papričicu, biber i so, promešajte i pustite da se dinsta desetak minuta na laganoj vatri.
(Espreso/Blic žena)