RECEPT
OSVEŽAVAJUĆA LETNJA SALATA SA KROMPIROM I KUVANIM JAJIMA: 1 KISELI SASTOJAK daje POSEBNU AROMU - PRAVI OBROK
Isprobajte recept za francusku salatu sa krompirom i kuvanim jajima
Salate su super kada su vrućine, pogotovo one koje mogu da se jedu kao obrok. Cezar i biftek salata su klasici, zato isprobajte recept za francusku salatu sa krompirom i jajima kao odličnu zamenu. Ne morate da je pravite kao tortu, ovo može da vam posluži za specijalne prilike, a za svaki dan samo jednostavno pomešajte sastojke i uživajte.
Sastojci:
5 krompira
6 jaja
kiseli krastavci
300 g krem sira
100 ml jogurta
4 kašike majoneza
1 kašičica senfa
sok od pola limuna
mirođija
Priprema:
Krompir i jaja skuvajte, pa sitno iseckajte, kao i kiseli krastavac. Pomešajte krem sir sa jogurtom, majonezom, senfom, mirođijom, limunovim sokom i posolite. U obruč prečnika 16 cm stavite krompir, zatim sos, pa kuvana jaja, kisele krastavce, preostali krompir i kuvana jaja. Prelijte preostalim sosom. Ostavite u frižideru 4 sata. Kada izvadite salatu iz frižidera, ukrasite je po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)