Kačamak, Foto: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2

idealno

OVAJ DORUČAK ZOVU I "SIROTINJSKA HRANA", A NEMA SRBINA KOJI GA NE VOLI: Ovako se SPREMA NA STARINSKI NAČIN (RECEPT)

Tradicionalno jelo od kukuruznog brašna koje skoro svi vole, nestaće sa stola za tili čas

Objavljeno: 03.07.2022. 18:46h > 18:48h

Kačamak je tradicionalno jelo sa naših prostora, a nekada je važio sa "sirotinjsku hranu". Međutim, kačamak je danas rado viđen gost na trpezi, jer se brzo sprema, veoma je zdrav i ukusan.

Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i pre svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promenjem samo sa jednom namirnicom.

FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2

Maslac kačamaku daje posebnu notu i verujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.

Sastojci:

4 šolje vode

1 kašičica soli

1 šolja žutog kukuruznog brašna

3 kašike maslaca

Priprema:

U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.

Kada voda proključa, polako, sve vreme mešajući, sipajte kukuruzno brašno.

Smanjite temperaturu i sve vreme mešajte dok voda ne ispari, a brašno se dovoljno ne zgusne.

Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte maslac i sve dobro promešajte.

Kačamak služite topao sa mladim sirom ili kiselim mlekom.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)