idealno
OVAJ DORUČAK ZOVU I "SIROTINJSKA HRANA", A NEMA SRBINA KOJI GA NE VOLI: Ovako se SPREMA NA STARINSKI NAČIN (RECEPT)
Tradicionalno jelo od kukuruznog brašna koje skoro svi vole, nestaće sa stola za tili čas
Kačamak je tradicionalno jelo sa naših prostora, a nekada je važio sa "sirotinjsku hranu". Međutim, kačamak je danas rado viđen gost na trpezi, jer se brzo sprema, veoma je zdrav i ukusan.
Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i pre svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promenjem samo sa jednom namirnicom.
Maslac kačamaku daje posebnu notu i verujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.
Sastojci:
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja žutog kukuruznog brašna
3 kašike maslaca
Priprema:
U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.
Kada voda proključa, polako, sve vreme mešajući, sipajte kukuruzno brašno.
Smanjite temperaturu i sve vreme mešajte dok voda ne ispari, a brašno se dovoljno ne zgusne.
Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte maslac i sve dobro promešajte.
Kačamak služite topao sa mladim sirom ili kiselim mlekom.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)